U Crnoj Gori je prohodnost puteva dobra, a intezitet saobraćaja umjeren van gradskih sredina.

Na dionicama u višim predjelima je moguća pojava poledice, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore.

Na putevima koji vode pored rijeka i kosina mjestimično ima sitnijih odrona, pa se vozačima savjetuje oprezna voznja prilagođena trenutnom stanju na putu i poštovanje pravila saobraćaja.

Upotreba zimske opreme obavezna je na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove.

Na magistralnom putu Cetinje – Budva, na dionici Brajići – Lapčići saobraćaj će biti potpuno obustavljen od devet sati i 15 minuta do 11 sati i 15 minuta i od 14 sati i 15 minuta do 15 sati i 45 minuta. Na snazi je totalna obustava saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere.

Na dionici Košljun – Zavala na magistralnom putu Cetinje – Budva saobraćaj će biti potpuno obustavljen u terminima od devet sati i 15 minuta do 11 sati i 15 minuta, kao i od 14 sati do 15 sati i 45 minuta.

Na dionici Ulcinj-Krute u toku su radovi zbog kojih dolazi do prekida saobracaja za sve vrste vozila u terminima od devet do 12 sati i od 14 sati i 30 minuta do 15 sati i 30 minuta. Van tih termina saobraća se jednom trakom naizmjenično na mjestu izvođenja radova.

Zbog miniranja na južnom portalu tunela Vežesnik auto puta Bar – Boljare, na prvoj sekciji Smokovac – Uvač – Mateševo saobraćaj će biti obustavljen do 30 minuta u terminima od jedan do pet sati, od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta Cetinje – Njeguši na mjestu izvođenja radova će se saobraćati jednom trakom naizmjenično.

Advertisements